בחירה נכונה של צבע הבית
ישנם גוונים רבים של צבעים לבית, החל מצבעים חמים וקרים, כהים ובהירים, שילובים של אפקטים וצורות ועוד. חשוב לא להסתנוור ולהתלהב משלל הצבעים העומדים לרשותינו ולבחור צבע שיתאים לאותו חלל אותו אנו רוצים לצבוע בהתאם לגודל, שימוש ועוד. תמיד נוכל להיעזר במגזינים העוסקים בעיצוב הבית והחלל וכמובן בייעוץ של מעצב פנים או הדייל שעובד במחלקת הצבעים בחנות.
כאשר מעוניינים לעצב ולצבוע את הבית או חללים שונים, יש לתכנן תחילה כיצד רוצים לעצב את אותו חלל ומה יהיו הצבעים השולטים במקום. לאחר ששלב התכנון הסתיים, יש לבחור צבע שיתאים לאותו חלל אך חשוב לא לבחור בצבע דומיננטי מדי שכן החלל עלול להיראות קטן או עמוס ולתת תחושה של צפיפות וחוסר שקט. אם הריהוט והעיצוב שקיים בתוך אותו חלל הינו עמוס וצבעוני, יש לצבוע את החלל בצבעים בהירים ורגועים על מנת ליצור איזון בין תכולת החדר לבין הקירות. עיצוב הביתדורש תכנון מקדים וקפדני של כל חדר בהתאם לגודלו והשימוש שיעשה בו. תכנון לא קפדני יגרום לבחירה מוטעית של צבעי הקיר, גודל וצבע הריהוט ועוד אשר בסופו של דבר ישפיעו על נראות החלל והשפעתו על מידת תחושת הנוחיות של הדיירים.
כמובן, ניתן לבחור לעצב כל חלל בבית בסגנון שונה ועל ידי כך יתאפשר לנו לבחור בצבעים רבים ושונים מבלי ליצור תחושת כאוס. צביעת חדרים אינה חייבת להיות אחידה ותואמת אלא יכולה להיות גם מגוונת ושונה בין חלל וחלל. כמובן שאם מדובר בחלל פתוח אשר מתחבר לחלל נוסף, חשוב לשמור על המשכיות כדי לתת תחושה של זרימה וחלל גדול, לדוגמה, אם מדובר במטבח אשר נמצא בחלל פתוח ומתחבר לסלון, רצוי לצבוע את הקירות בצבע תואם על מנת ליצור המשכיות ולתת תחושה של שטח גדול ופתוח. דבר נוסף שחשוב הוא להקפיד על ריהוט מתאים בסלון שיתאים למטבח ולצבע השיש והארונות. בדרך כלל, צבע הקיר במטבח יהיה ניטרלי או בהיר שכן המטבח עצמו תופס מקום, וצבע כהה עלול לגרום לתחושה של צפיפות וחושך שכן מטבח צריך להיות מואר עקב עבודת הבישול שנעשית בו.